– Det är en viktig nominering som visar hur angeläget det är för en medlemstidning att förklara komplexa skeenden så att alla läsare förstår vad som hänt, säger chefredaktör Susanna Lundell.

Det är i kategorin ”Bästa förklarande text”, som fyra av KA:s reportrar nu har chansen att kamma hem det prestigefyllda priset på Fackförbundspressens dag, den 27 april. Våra texter tävlar där mot artiklar från Arbetet och tidningen Vårdfokus.

Det var i januari förra året som det som sedermera kom att kallas Kommunalskandalen briserade. Det ledde bland annat till att förbundskassör Anders Bergström lämnade sitt uppdrag samt att dåvarande förbundsordförande Annelie Nordström inte ställde upp för omval vid kongressen.

Allt började med avslöjanden i tidningen Aftonbladet. Kommunalarbetaren rapporterade dagligen på webben om alla turer. I nummer 2/2016 gjorde vi en genomgång av hela skeendet över nio sidor.

Nomineringen innebär att Kommunalarbetaren har chans att vinna i sammanlagt tre olika klasser på Fackförbundspressens dag. Sedan tidigare är KA nominerade i två andra kategorier: ”Bästa avslöjande” samt ”Fackliga nyheters pris”.

LÄS DE nominerade artiklarna här: Så slog Kommunalskandalen ner