Hemtjänstföretaget AAA Medigrupp fick i våras avtalet uppsagt av Växjö kommun eftersom de misskötte sig ekonomiskt. Kort därefter gick företaget i konkurs. Företaget har även tidigare, hösten 2014, blivit uppsagda av Stockholm av delvis samma anledningar.

En av personerna, en 60-åring som suttit i styrelsen och varit talesperson för AAA Medigrupp i media, har tidigare varit vd och sedan styrelseledamot för Spindek vårdpool som också gått i konkurs och misskötts ekonomiskt. Dessutom har han varit styrelssuppleant för företaget Levbra Nordic som lades ner och där bokföringen var bortslarvad.

Men den 60-årige mannen menar att han inte haft framträdande roller i något av bolagen. Det var en annan man som var ensam firmatecknare i Spindek vårdpool och 60-åringen säger att han i praktiken bara fungerat som en anställd. Firmatecknare är de som har rätt att skriva under avtal för företaget.

– Jag visste inte att konkursen höll på så länge. Jag är ingen businessman, jag jobbar på fältet, säger 60-åringen.

När det gäller Spindek vårdpool säger mannen att han inte alls var vd för företaget. Det stämmer dock inte –  enligt Bolagsverket var han vd från den 28 november 2009 till den 29 september 2010, och därefter styrelseledamot. Konkursen inleddes i mars 2011, så vid den tidpunkten satt han fortfarande i företagets styrelse men var inte vd.

Angående Levbra Nordic menar han att han inte hade något med det att göra och att bolaget lades ner för att de aldrig startade upp någon verksamhet.

Han påpekar också att han inte har ägt några aktier i något av företagen.

Han säger att anledningen till att AAA Medigrupp fick problem med ekonomin var en konflikt med ett annat bolag, där de tvingades gå med på en uppgörelse eftersom det andra bolaget menade att de hjälpt till med att starta upp verksamheten.

– De blåste mig i Växjö. Vi trodde på Växjö jättemycket. Det var hemskt. Jag har satsat allt på det här, jag har gått in med nästan en miljon egna pengar trots att jag inte ägde några aktier, säger 60-åringen.

Runt 25 personer väntar på att få ut sina löner efter konkursen i AAA Medigrupp.

 

Läs ursprungsartikeln här!