Vad driver dig att fortsätta?

 Jag älskar mitt jobb, och har alltid gjort det. Jag tror att jag hamnat på rätt plats i livet, helt enkelt. Jag mår bra och är pigg och kry, så jag ser ingen anledning att sluta just nu. Lönen är ju dålig, så det är inte för den jag fortsätter. Men det ger mycket att arbeta med människor.

Vad är det bästa med ditt jobb?

–Det är de boende, och trots att de är dementa så brukar de minnas mig när jag kommer till jobbet. Det är öppna famnen varje gång jag kommer dit. Att få hjälpa till och göra livet så bra som möjligt för de äldre, det känns värdefullt.

Hur länge har du arbetat inom vården?

–Min undersköterskeexamen tog jag 1986. Sedan utbildade jag mig även inom psykologi och arbetade inom den psykiatriska vården. Jag har också arbetat inom hjärtmedicin och med hjärnskador. Så jag har hunnit med ganska mycket, och många gånger har det varit ett utmanande jobb.

Hur håller du dig så pigg?

–Jag är ute mycket i friska luften och rör på mig en hel del. Jag äter rätt, och så dricker jag ett halvt glas rödvin om dagen.