Intelligent film med rejält tuggmotstånd. Paulina ger upp sin advokatkarriär för att följa sina ideal. Hon vill hjälpa till och förändra och tar jobb som lärare i en fattig avkrok i djungeln.

En natt blir hon utsatt för en gruppvåldtäkt, och blir till råga på allt gravid.

Men hennes reaktion är inte den förväntade och det provocerar omgivningen, inte minst hennes pappa som är domare. När den värsta smärtan och kränkningen lagt sig vill hon förstå, inte hämnas. En nyckelreplik i filmen är när hon säger till sin far, ”polisen är inte intresserade av rättvisa, de vill bara hitta skyldiga”.

Den här filmen tar verkligen inte ställning för gärningsmännen men den vänder och vrider på, begreppen rättvisa och skuld på ett tankeväckande sätt. Berättartekniken är också speciell, vi åker ut och in, fram och tillbaka i samma situationer men ur olika perspektiv.

Argentina har på senare år haft flera internationella filmframgångar och här är ytterligare ett exempel på all filmtalang som tycks finnas i landet.