Berätta om din nya novellsamling ”Som om vi kände varann”.

– Det är en relationsbok, mest kärlek men också mellan barn och vuxen och kompisar. Jag har försökt fånga att man ibland kanske tror att man vet vem man lever ihop med, men man har kanske levt med en bild av personen som man skaffat sig tidigt. Jag har varit intresserad av relationspsykologi väldigt mycket.

Vad är det som driver dig att skriva?

– Det är nog att jag kan skriva. Sedan det visade sig att folk ville läsa det jag skriver så kände jag att då skriver jag ner alla tankar som jag ändå brottas med, så jag får någon nytta av att vara grubblare. Jag är konstnärligt lagd över lag. Jag är musiker också och skriver musik. Det är melodiös brötpop, jag spelade i punkband när jag var ung så lite av den energin är kvar.

Du verkar ha fullt upp. Hur lyckas du kombinera ditt kreativa liv med arbete och familjeliv?

– Jag lyckas inte kombinera musik och skrivande, jag måste välja en i taget och just nu är det skrivande som gäller. Jag har en förstående fru som kan finna sig i att jag försvinner bort ibland. Jag jobbar heltid och har fyra barn så det finns att göra. Jag får sätta mig på kvällarna i stället för tv:n. Jag drömmer om att skriva på heltid. Men jag tror att det vanliga kneget är bra för mig, för det stänger av mina tankar lite. Böckerna har gått runt ekonomiskt men jag tjänar inget på det. Än.

Fotnot: Tobbe Möllers böcker finns i nätbokhandlar och musiken på Spotify under hans eget namn (se nedan).