Marholmen och Axelsviks gård hamnade i fokus under den så kallade Kommunal-skandalen i vintras. Vid kongressen i maj berättade Kommunals förste vice ordförande Per Holmström att Axelsviks gård eventuellt skulle säljas. Nu ligger den ute till försäljning för 14,5 miljoner kronor, skriver Aftonbladet.

Axelviks gård ägs direkt av Kommunal, medan konferensanläggningen på Marholmen ägs av Kommunals konferensbolag Lyran.

Per Holmström, Kommunals första vice ordförande, säger att tanken med att köpa in Axelsviks gård var attdet skulle vara ett komplement till konferensanläggningen på Marholmen. Så blev det dock inte, mestadels har huset stått tomt. Ibland har det hyrts ut, bland annat har Annelie Nordström bott där, skriver Aftonbladet.

– Nu när vi ser över allt med våra fastigheter så har vi frågat Lyrans styrelse om man har användning för Axelsviks gård på Marholmen och det har man inte och då finns det ingen anledning att ha det kvar, säger Per Holmström till KA.

Han säger att försäljningen är ett led i att renodla såväl förbundets som Lyrans fastighetsinnehav och göra sig av med sådant som det inte finns användning för.

Varför det var förbundet och inte Lyran som köpte Axelsviks gård kan Per Holmström inte riktigt svara på.

Med facit i hand, var det en dum affär?

 – Det får man väl se när försäljningen är gjord, om det var en dum affär eller inte. Det kan ju bli att det var en alldeles lysande affär, om vi får mycket för det. Blir det inte det så var det väl inte en jättebra affär, säger Per Holmström.