Förra sommaren pågick en konflikt vid Keolis garage i Stockholms innerstad. Förarna protesterade mot att ledningen ensidigt bestämt hur den nya uniformen ska se ut. De reagerade också mot krav på svarta strumpor i sommarvärmen och på att sandaler inte tillåts om skorna saknar heltäckande häl.

Men Keolis beslut om uniformen står fast. Christer Swanson begärde därför att företaget ska göra en riskbedömning enligt arbetsmiljölagen av den nya uniformen.

­– Det gäller en bedömning av riskerna med nytt material i kläderna, att antalet plagg har minskat från 29 till 10 och att det saknas underlag som styrker påståendet att det är en risk att köra i sandaler, säger han.

Enligt Christer Swanson har Keolis inte gjort den riskbedömning han begärt utan hänvisat till att framtiden får utvisa om det finns skäl att se över utformningen av den uniform som nu gäller.

– Därför har jag nu vänt mig till Arbetsmiljöverket så får vi pröva vad den vägen leder till, säger han.