Åklagare Alf Johansson har i dag meddelat att förundersökningen om misstänkt mutbrott mot Anders Bergström läggs ned. Det handlar om att Anders Bergström erbjöd Margot Wallström ett hyreskontrakt i en av Kommunals fastigheter.

Alf Johansson kan varken styrka att Kommunals förre kassör givit en muta eller att utrikesministern tagit emot en muta.

Anders Bergström har tidigare inte velat kommentera misstanken om brott.

– Men jag är nöjd med beskedet att förundersökningen lagts ned. Detta har jag väntat på. Jag har hela tiden hävdat att jag är oskyldig, säger han.

Anders Bergström vill inte kommentera vad detta får betydelse när det gäller hans möjlighet att gå vidare efter att han har avgått som Kommunals kassör på grund av granskningen av honom och förbundet tidigare i år.

– Dagens besked är ju ett steg i rätt riktning. Men jag vill inte tala om min framtid nu, säger han.