Stenungsunds kommun har tagit hjälp av en personalkonsult som ska se över långtidssjukskrivningar, skriver Lokaltidningen Stenungsund. Sedan i höstas har en till två anställda blivit uppsagda varje vecka, enligt Kommunal. Lena Janson, sektionsordförande, är orolig. Hon reagerar över att arbetsgivaren inte i stället kollar vilka omplaceringar som är möjliga att göra.

– Vi upplever det som att man rensar i kommunen. Många kanske klarar av att jobba med andra arbetsuppgifter på deltid i stället, men arbetsgivaren väljer att säga upp, säger hon.

Hon är även kritisk till cheferna som hon menar inte gör tillräckligt för att hjälpa långtidssjukskrivna att komma tillbaka i ett tidigare skede.

– Vi har en rehabiliteringskedja där chefen ska ta kontakt med arbetstagaren för ett första möte när den varit borta ett antal veckor. Det sker inte. I stället kan folk vara sjuka i flera år utan att få någon hjälp att komma tillbaka, säger Lena Janson.

Christer Larsson är personalchef i kommunen och han säger till Lokaltidningen Stenungsund att de gör allt för att personalen ska kunna vara kvar.

– Kommunen som arbetsgivare gör allt som står i kommunens makt för att utreda och uttömma alla möjligheter för att vår personal som är i rehabilitering, ska kunna återgå i tjänst, säger han till Lokaltidningen Stenungsund.

KA har sökt Christer Larsson för en kommentar.