Sju filmer om boxaren Rocky har det hunnit bli genom åren. Och frågan är om inte nya ”Creed – The legacy of Rocky” är den allra bästa. Handlingen kretsar kring den unge boxaren Adonis Johnson som försöker skapa sig ett namn i boxningsvärlden. Men som son till den legendariske världsmästaren Apollo Creed blir det svårt att skapa något på egna meriter. Han slutar därför sitt jobb, söker upp en åldrande Rocky i Philadephia och ber honom att träna honom. Rocky är först motvillig men låter sig övertalas och cirkusen är i gång.

Det är rått, snyggt och genuint. En hel boxningsmatch i mitten av filmen ser ut att vara en enda tagning. Där kan vi snacka följsam kamerahantering. Lägg till pampig musik av svenske Ludwig Göransson och bra skådespeleri av Michael B. Jordan (Adonis) och Sylvester Stallone (Rocky) så har vi en riktig knockout.