Mirva Roivainen, 39,
undersköterska, Storfors:

– Om det som stått i media stämmer är det inte bra för Kommunal. Jag tror inte att det hjälper att medlemmarna går ur. Jag kan inte lämna Kommunal i Storfors och vår ordförande här. Hon har skött det bra. Det är de högre upp som måste lämna. Det är som hänt är bedrövligt, de omtalade måste avgå. Det är bedrövligt om det är sant det som har stått i media, det är väldigt mycket stålar det handlar om.

 

LÄS OCKSÅ: Annelie Nordström avgår i maj

 

Angela Lindström, 54,
undersköterska, Älvsjö:

– Det är bra, det är min spontana reaktion. Men hon borde avgå genast. Och alla som varit involverade i detta. De ska inte ha några avgångsvederlag heller. Jag undrar vad jag håller på med som är med i facket och betalar pengar till människor som inte förvaltar det fackliga arvet och sköter om facket på ett schysst sätt. Tuff shit, men så är det för oss alla när vi gör ett misstag. Jag saknar ödmjukheten, det gör att jag tappar förtroendet, jag kan inte lita på de som är våra ombud. Jag känner mig håglös, jag tror på att vi är starka om vi går ihop och att vi ska vara med i facket. Men ändå känner jag mig dum i huvudet som är det nu och har svårt att försvara det.

 

LÄS OCKSÅ: Här är Kommunals åtgärdsplan

 

Stefan Hansson, 54,
vårdbiträde, Umeå:

– Jag förstår inte att de trodde att de skulle komma undan med det de gjort. Det är skamligt. Jag tror att det är många som är chockade över ledningens beteende. Jag hoppas att de får till en vettig ledning för Kommunal nu. Att gå ur facket vore korkat. Varför skulle jag missunna mig de fackliga rättigheterna? Det vore bara naivt och korkat.

 

LÄS OCKSÅ: Lokal ordförande: De borde avgå direkt

 

Ingrid Davidsson, 61,
tvätteribiträde, Alingsås:

– Jag gick ur i måndags och lämnade mina fackliga uppdrag efter alla skriverier i Aftonbladet. Då var måttet rågat. Vår högsta ledning spottar på oss, rätt i ansiktet, då går jag ur. Jag har varit med i facket sedan jag började jobba för ungefär 40 år sedan. När folk börjar klättra så märker man en förändring. Ingen av oss på golvet hade gjort vad de har gjort och hade vi gjort det så hade vi fått sparken utan avgångsvederlag. Jag är så förbannad att jag får dubbla på blodtrycksmedicinen. Jag tänker i alla fall inte vara med och betala de här avgångsvederlagen. Jag skiter i om en annan hemförsäkring kostar 700 kronor mer. Jag kan inte vara med i Kommunal. Ilskan rinner över. Det är väldigt tveksamt att jag skulle gå med igen. Jag så less på folk som roffar åt sig.

 

LEDARE: Medlemmarna värda att bli vinnare

 

Ove Svensson, 37,
kock, Huddinge:

– Jag har bara läst de stora rubrikerna. Men rent spontant känns det helt rätt att hon avgår. Det är väl ändå hon som är ytterst ansvarig, då måste hon ta det ansvaret, så kan jag känna. Men jag tänker vara kvar i Kommunal, jag är ändå nöjd med den tryggheten det ger.

 

LÄS OCKSÅ: Höga sidoinkomster för Bergström

 

Kamelia Boktor, 52,
undersköterska, Södertälje:

– Det är bra att hon lämnar. Det som hänt är jättedåligt, det är katastrof. Vi sliter ont och betalar till facket och sedan utnyttjar de det till något som vi inte behöver. De hjälper inte oss. Vi har pratat mycket på jobbet, några ska gå ur. Men jag ska vara kvar.

Foto: Øyvind Lund, Anna Simonsson och David Dahlberg