Det var i fredags som det kom fram att Kommunals ordförande Annelie Nordström träffade på utrikesminister Margot Wallström i augusti 2014 och erbjöd henne ett korttidskontrakt på en lägenhet i en av förbundets fastigheter. Nu inleder Riksenheten mot korruption en förundersökning, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Misstankarna är av den lägsta graden och gäller både givande och tagande av muta.

På en presskonferens i fredags fick Annelie Nordström frågan från journalister om vad hon tänkte om att det kan uppfattas som en muta, och svarade då att hon aldrig tänkt på det. I dag vill Annelie Nordström inte svara på frågor om förundersökningen.

– Det enda vi kan säga är att vi välkomnar förundersökningen och kommer stå åklagaren till tjänst med det som kan behövas. I övrigt kommenterar vi det inte ytterligare säger Helen Nordlund, pressekreterare på Kommunal.

Men det här ser väl inte särskilt bra ut för Kommunal?

– Det kan jag inte säga något om, det är ju en förundersökning nu som ska avgöra om det har begått något brotts eller ej och vi kommer bistå på det sätt som efterfrågas