Prisjägaren John ”The Hangman” Ruth är på väg genom ett vintrigt Wyoming, i ett Amerika som fortfarande känner av inbördeskrigets djupa sår. Hans enda följeslagare är dilligensföraren och så förstås bytet: brottslingen Daisy. Hon kommer sannolikt att hängas när de når fram till staden Red Rock. Men en kraftig storm tvingar dem att söka skydd i ett värdshus. På vägen dit får de oväntat sällskap, för att inte tala om vad som väntar när de når värdshuset.

Tarantinofansen lär inte bli besvikna på The hateful eight. Filmen är nästan tre timmar lång, ändå utspelas större delen av filmen i ett och samma rum, indelat i en handfull scener. Som vanligt i Tarantinos värld är det dialogerna som bär filmen, kryddat med några extremt våldsamma scener. De är faktiskt inte så många som man kunnat tro, men när de väl kommer sparas inte på någonting. Det är rent av splattervarning och många kommer säkert tycka att det är överdrivet. 

Ett annat problem kan vara avsaknaden av en hjälte. För hur engagerad blir man över huvudpersonernas öden när alla mer eller mindre är hatfulla svin? Trots det gör berättartekniken med flera oväntade svängningar att man hela tiden undrar vad som ska hända.