I april 1992 frikändes fyra vita poliser för en uppmärksammad misshandel av en svart man i Los Angeles i USA. Efter de friande domarna skakas staden av våldsamma upplopp, bränder och skottlossningar. Många delar av Los Angeles blev i princip laglösa. Det är under dessa sex kaotiska dagar som Ryan Gattis roman utspelar sig.

Gattis låter varje kapitel ha en ny huvudperson och perspektivet växlar mellan offer och gärningsmän, gängmedlemmar och räddningspersonal. Sammanlagt 17 romanpersoner ger sin version av händelseförloppet.

Ett mord inleder boken och handlingen rusar framåt i en allt mer eskalerande våldsspiral. Gattis blundar inte för det otäcka och det vimlar av målande beskrivningar av inslagna ansikten, ben som krossas och kulor som mosar kroppsdelar.

Sex dagar påminner mycket om tv-serier som The Wire och det känns knappast oväntat att HBO köpt rättigheterna för att göra en tv-serie av boken.

Det är spännande in i det sista och upploppens startpunkt, vita polisers övervåld mot svarta, ger eko än i dag.