Varför gjorde du låten ”Vi behöver vara fler”?

– Det började med att jag fick följa med min chef till ett möte där de skulle spåna hur vi skulle få fler att söka till vård och omsorg, både till sommaren och till framtiden. De ville försöka nå ut i sociala medier. Jag kände att det var roligt med en musikvideo eftersom jag håller på med musik på fritiden och skriver låtar. Så jag skrev texten och min make Micke Ståhl gjorde musiken och jag sjöng in. Gruppen nappade och tyckte att det var kul. Filmerna är inspelade och redigerade av område Kommunikation så vi har gjort allt själva i kommunen.
 
Ni har gjort ännu en rekryteringsvideo, ”Tatuerade vårdarmar”, vad är det för något?

– Vi ville visa hur viktiga och betydelsefulla de här jobben är, mötet med människor och bemötandet. Tatueringarna med namn på undersköterskans armar ska visa att bakom varje namn finns en människa. Det är ett betydelsefullt yrke.

Vad har du fått för respons på musikvideon?

– Många lyssnar i alla fall och de visade den på Landet runt. Tidningar har skrivit och jag tror att den sprids ganska bra genom Facebook. Framöver får vi ju se om det leder till att man söker tjänster eller anmäler intresse som timvikarie. Jag tycker det är viktigt att synas och höras.

Du har själv jobbat som undersköterska, vad är det med yrket som du vill locka andra med?

– Jag har trivts jättebra som undersköterska. Just mötet med människor och att det är mycket teamwork mellan undersköterskor, distriktssköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Jag tycker att det är ett fint yrke. Att jag sedan valt att utbilda mig handlar ju om utveckling men jag är iallafall kvar inom vård.
 
Se videon här