Bristen på sjuksköterskor har ställt till det på Sahlgrenska, särskilt på Medicinavdelning 132, vilket KA skrev häromdagen. Kommunal, Vårdförbundet, Saco och Vision gick därför samman i en så kallad 6:6a-anmälan och krävde åtgärder på avdelningen vad gäller bemanning och arbetsmiljö. 

I går eftermiddag kom arbetsgivarens svar men facken är inte nöjda.

– Det är ett förskönat svar, det är mycket vi inte tycker stämmer, säger Kerstin Carlsson, huvudskyddsombud för Kommunal.

Bland annat är facken oense med arbetsgivare om att övertidsarbete ska ha varit frivilligt. För de närmsta dygnen bedömer arbetsgivaren bemanningen som acceptabel, skriver de i sitt svar. Facken håller inte med. Enligt arbetsgivarens bedömning kommer situationen att normaliseras från vecka 35 när personal är tillbaka från semester.

– De förlitar sig på att allt blir bra vecka 35, men det vet inte vi och vi tycker att elva dagar är lång tid att jobba övertid och övertid och övertid. Då blir det totalt tre veckor som det har varit såhär, säger Kerstin Carlsson.

– Nu har vi vänt oss till Arbetsmiljöverket för en bedömning och då hoppas ju vi att de kommer ut på inspektion och intervjuar folk på avdelningen och att det sker inom kort.