De stackars utdöda skräcködlorna får aldrig vila i frid. Över 20 år har gått sedan den första filmen i Jurassic Park-serien och nu är det dags igen. Den här gången är parken större och häftigare. Trots det känner sig ledarna för parken tvungna att laborera fram en helt ny dinosaurieras. Självklart lyckas den rymma och det blir förståeligt nog ett jäkla liv på de 20 000 parkbesökarna.

Storyn är knappast originell, mer en upprepning av föregående filmer i serien, men specialeffekterna går inte av för hackor. Urtidsmonstren är spektakulära och gör sig riktigt bra i 3D. Det finns några roliga blinkningar till originalfilmen och Chis Pratt är väldigt bra som dinoskötaren Owen Grady. Men den där wow-känslan som biopubliken fick för 20 år sedan infinner sig inte. Manuset är tunt och många karaktärer känns mer som karikatyrer.

Kanske har tiden helt enkelt sprungit förbi dinosaurierna. Igen.