Hurraropen uteblev när städarna I Eslövs kommun öppnade sina paket under årets julfrukost. Tomten på serviceförvaltningen verkade helt enkelt inte ha varit på sitt mest generösa humör – presenten som delades ut till de anställda bestod av varsin namnbricka att använda i tjänsten.

– Vi tänkte först att det kommer nog något mer, men det gjorde det inte, berättar en av de förvånade städarna för Skånska Dagbladet. Den minst sagt enkla julklappen ska enligt tidningen ha lagt sordin på stämningen och lett till att julfrukosten avslutades betydligt tidigare än vad som brukar vara fallet.

Serviceförvaltningens chef, Hampus Trellid, säger till Kommunalarbetaren att namnbrickorna aldrig var tänkta som en julklapp utan i stället var en del av en rolig gruppövning som gick ut på att medarbetarna skulle lära känna varandra. Han medger dock att det funnits visst utrymme för missförstånd, då brickorna som överlämnades under julfestligheterna var inslagna i rött paketpapper.