– Vi vill föra en dialog om hur stat och kommun kan samverka för att motverka ungdomsarbetslösheten, säger Ylva Johanssons pressekreterare Natali Sial.

Det blir varken ungdomsgaranti, traineejobb eller extratjänster i välfärden nästa år, efter att Sverigedemokraterna valt att stödja Alliansens budget. Men Ylva Johansson anser att det finns anledning att träffa kommunerna ändå och har kallat det för en kommundialog.

Så kallade Yrkesintroduktionsanställningar blir en diskussionspunkt, sen vill ministern lyssna till kommunernas egna förslag, enligt Natali Sial.

Kommunal fortsätter också tills vidare, trots den nedröstade budgeten, sitt arbete med att ta fram underlag till regeringen för var extratjänster kan fungera. Det uppger Cecilia Eklund vid Kommunals kommunikationsenhet.

Den här veckan (torsdag 11 december) kommer Kommunal vid sitt förbundsstyrelsemöte diskutera extravalet den 22 mars nästa år.