Tonåringen Leonardo är blind sedan födseln och blir retad och trakasserad i skolan för att han är annorlunda. Vid hans sida finns ständigt bästa vännen Giovana, som följer honom hem varje dag efter skolan och skyddar honom så gott hon kan mot de elaka killarna i klassen. Hemma försöker Leonardo precis som de flesta tonåringar att bli mer självständig från sina föräldrar. Att han är blind gör det inte riktigt lika enkelt för honom och föräldrarna är extra överbeskyddande. Han har börjat fantisera om att flytta utomlands för att plugga, bara så att han kan komma bort.

Då börjar Gabriel i klassen. Han blir genast föremål för intresse hos flera av tjejerna i klassen, även Giovana. Gabriel börjar umgås med Leonardo och Giovana, men när de två killarna börjar tillbringa allt mer tid på egen hand blir Giovana svartsjuk.

Varje gång jag ser dig är en av de bästa kärleksfilmer jag någonsin har sett. Det är varmt, vackert och livfullt och efteråt är jag glad i flera timmar. Mycket är tack vare skådespelarna. Det finns en exakthet i varje ansiktsuttryck, varje hand som dröjer sig kvar för länge. Men överlag skulle jag säga att tonträffen är total, i allt från soundtrack till foto och skådespelarinsats. Jag kapitulerar fullständigt och tror på allt.

Är det en hbtq-film? Ja men det är klart att det blir så, den handlar om två killar som blir kära i varandra och på en sådan går det fortfarande oräkneliga om heterokärlek. Men det finns en självklarhet i Varje gång jag ser dig som är väldigt befriande. I första hand får detta vara en allmängiltig kärlekshistoria, och det tror jag är viktigt.

Det gör mig också glad att vänskapsrelationer får ta plats som något som kan vara minst lika krångligt och viktigt som kärleksrelationer. En helt perfekt film.