Under helgen framkom uppgifter som gjorde att polisen kunde anhålla 22-åringen skäligen misstänkt både för den våldtäkt och för det våldtäktsförsök som ägt rum i Hagfors.

– Just nu pågår ett febrilt utredningsarbete och vi kommer vara fåordiga med uppgifter tills vidare, säger Stefan Wickberg vid polisen i Värmland. Han poängterar att utredningen är i startgroparna och att mannen än så länge är anhållen på en lägre grad av misstanke.

Eva-Lena Hagman är huvudskyddsombud på Kommunal i Hagfors och själv anställd inom hemtjänsten. Hon berättade för KA under förra veckan hur hemtjänstpersonalen – som nekats att få gå dubbelt under kvällstid – i möjligaste mån försöker ta sällskap åt samma håll, hålla telefonkontakt och parkera sina bilar nära portarna för att minimera gångsträckor.

Och från polisens håll manar man till fortsatt vaksamhet.

– I nuläget vet vi inte mer än att den här mannen är misstänkt för de här två brotten. Totalt handlar det om 11 överfall som skett i Hagfors och vi uppmanar fortfarande till försiktighet. Vi vet inte om det kan finnas fler gärningsmän. Det står helt öppet just nu, säger Stefan Wickberg.

Beslut om 22-åringen kommer häktas eller inte väntas senare i veckan.