Senare i eftermiddag utses ”Årets opinionsbildare i Almedalen”. En av fem nominerade är LO.

Kanske kan gårdagens grillning i SVT där LO:s Ingela Edlund (andre vice ordförande) grillar Kent Persson (moderaternas partisekreterare) vara det som avgör vem som segrar.

Ingela Edlund hyllas i sociala medier efter sin insats. Själv såg jag inslaget tillsammans med min fyraåring som även hon undrade: ”varför svarar han inte på hennes frågor?”, för trots att programledaren presenterade inslaget med orden: ”grillaren ska fråga ut, pressa och Kent ska svara” så vägrade Kent Persson att svara på Ingela Edlunds frågor.

Han lyckades ge ett svar, hur stor månadslön han har (”drygt 90 000 kronor i månaden”) men därefter tog det stopp. Ingela Edlunds fråga om han skulle kunna leva på 14 900 kronor i månaden (det vill säga vara arbetslös) fick inget svar. Klippet från SVT är väl värt att se (Ingela Edlund inleder de första minuterna av klippet).

Klockan 15 idag fredag presenteras vem som anses ha lyckats bäst med att nå ut under Almedalsveckan. LO var tillsammans med Kommunal även nominerade förra året (då ansågs Öresundshuset ha lyckats bäst).

UPPDATERING:
LO blev utsedd till ”Årets opinionsbildare i Almedalen”. Priset delas ut av företaget Opoint.