Företagets vice vd är gift med bolagets vd. Enligt Kommunal började hans trakasserier redan vid anställningsintervjun av en städkonsult som fick närgångna frågor om sitt privatliv och komplimanger för sitt utseende, berättar tidningen Lag&Avtal.

Efter att hon blev anställd fortsatte vice vd ställa frågor om hennes sexliv och han började tafsa på henne samt trycka sitt underliv mot kvinnans kropp.

Hon fick veta av arbetskamrater att även de utsatts för mannens trakasserier. Det hela blev till slut så jobbigt att kvinnan sjukskrevs för arbetsrelaterad stress. När hon kom tillbaka till jobbet sa hon till vice vd att hans agerande var obehagligt och olämpligt.

Några dagar senare blev hon av med sin tjänst som teamledare och fick återgå till att enbart städa.

Lag&Avtal berättar att Kommunal i stämningsansökan till Arbetsdomstolen hävdar att företaget brutit mot tre paragrafer i diskrimineringslagen.

Vice vd anklagas för att ha utsatt städaren för sexuella trakasserier vilket förbundet kräver 100 000 kronor i diskrimineringsersättning för till henne.

Företaget har enligt Kommunal inte vidtagit några åtgärder för att förhindra trakasserierna trots att bolaget kände till vad som pågick. Förbundet kräver därför ytterligare 100 000 kronor till städaren.

Dessutom kräver Kommunal 50 000 kronor i ersättning till städaren för att hon blev av med jobbet som teamledare när hon protesterade emot trakasserierna.