Helena Gunnarsson, Mira Hjort, Pernilla Josefsson och Christina Swahn prisades för sina avslöjande artiklar om arbetsvillkoren i hemtjänsten. ”För en gedigen granskning som fått politiker att börja kontrollen av en verksamhet de lagt ut på entreprenad och där effentivitetstänkande många gånger skapat orimliga arbetsförhållanden”, lyder juryns motivering.

Tidigare har KA:s reporterkvartett belönats med Föreningen Grävande Journalisters prestigefyllda pris Guldspaden för samma artikelserie.

Johan Erlandsson fick pris för sitt reportage I väntan på isen, om idrottsvaktmästaren Ingemar Hansson som kämpar för att få till en spelbar is på bandyarenan Skarpe Nord i Kungälv. ”En älskvärd text som visar att man kan åstadkomma storverk med små medel. Ett möte på hemmaplan som inte lämnar läsaren oberörd”, tyckte juryn.