Just nu är Jimmie Åkesson ute på en Sverige-turné, där det uttalade målet är att locka över socialdemokratiska väljare i S-styrda kommuner. SD-ledaren har stött på motstånd på flera arbetsplatser. Bland annat försökte en läkare vid geriatriken på Norrlands universitetssjukhus i Umeå stänga ute honom, med motiveringen att besöket hotade patientsäkerheten.

Inför Jimmie Åkessons besök på Botkyrka brandstation i eftermiddag har protester spridits via sociala medier, med uppmaningar om att komma till platsen och protestera. Kommunals avdelning i  Stockholms län vill också markera mot att SD kommer till brandstationen.

”Det är en arbetsplats med många kvinnor och personer med utländsk bakgrund, människor som Sverigedemokraternas företrädare gång på gång uttalat sig nedsättande om och misstänkliggjort. Förutom att säkra att våra medlemmar inte känner sig utsatta på arbetsplatsen på grund av Åkessons besök så är det vår uppgift att markera mot och bekämpa rasism och kvinnoförtryck”, skriver Kommunal Stockholms län i sitt uttalande.