Walt Disney (Tom Hanks) har avlagt ett löfte till sina döttrar. Han ska ge barnboksfiguren Mary Poppins liv på vita duken.  Efter att ha tackat nej i tjugo år bestämmer sig författaren P.L. Travers för att uppfylla hans önskan. Men att överföra boken till filmduk visar sig inte vara fullt så enkelt då varje detalj har betydelse. Emma Thompson briljerar i rollen som P.L. Travers – alltid med en vass kommentar och med sista ordet.

Samtidigt som manuset till Mary Poppins skapas får vi följa en parallell historia. En familj där fantasi varvas med förtvivlan. Colin Farell och Ruth Wilson lyser i rollerna som föräldrar som försöker få ihop tillvaron. Historierna knyts samman allt mer, där humor och sorg går hand i hand. Det är befriande att se en film utan en kärlekshistoria, men där den figurerar i bakgrunden. Kärleken mellan far och dotter, mellan en författare och hennes karaktärer.

1964 infriade Walt Disney sitt löfte till sina döttrar. Den flygande barnflickan Mary Poppins gjorde entré i familjen Banks liv även på film. Julie Andrews och Dick Van Dyke spelade huvudrollerna. Saving Mr Banks tar oss tillbaka till tiden innan Mary Poppins klev ur boksidorna. Utan att vara det minsta övernaturlig, är den magisk.