I 605 sidor följer vi tre olika spår genom dagens sydafrikanska samhälle. Ett alltmer laglöst land där noshörningar stjäls för att bevaras, diamanter smugglas, ligor kapar bilar, och en växande grupp privata säkerhetsfirmor konkurrerar med polisen om spaningsuppdragen.

Här möter vi den desillusionerade säkerhetskillen Lemmer, och före detta polisen, Mat Joubert, liksom flera andra karaktärer från de tidigare böckerna, exempelvis Janina Mentz, polischef. En ny karaktär är den förtryckta hemmafrun Milla Strachan, där känns det som författaren förlorar greppet i sin iver att maxa spänningen hela tiden. De tre spåren går ihop i slutet, tempot är högt och det sparas inte på våldsamheter. Lite påminner den om en actionfilm, det som tidigare varit Meyers styrka, ett berättande som ger läsaren egna bilder och tankar, får här träda i bakgrunden till förmån för oavbruten handling och snabba klipp.

Deon Meyer är skicklig på att via komplicerade intriger skildra baksidorna i ett samhälle där apartheid avskaffats, men inte inkomstklyftor eller misstänksamheten mellan folkgrupper. I det digitala övervakningssamhället kan paranoian drivas till det absurda. En sidvändare!