– Logentklubben inom Transport personifierar det fackliga hjältedådet. Det har varit svårt att engagera uthyrd personal inom facket, men inte för de bemanningsanställda på Logent i Norrköping. Genom ett äkta engagemang har de nått stora förbättringar för sina arbetskramrater, säger Tobias Baudin, LO:s förste vice ordförande, i ett pressmeddelande.

Enligt juryn har klubben visat för resten av fackföreningsrörelsen att det är möjligt att lyckas med det omöjliga. Detta på Logent i Norrköping. Företaget arbetar med bland annat logistik och har flera år i rad blivit utnämnt till Gasellföretag av Dagens Industri. Fackklubben där har fördubblat medlemsantalet på ett år och framgångsrik förhandlat fram korrekta löner, anställningsformer och bättre arbetsmiljö.

Hjältedådspriset är instiftat för att uppmärksamma en person eller en grupp av unga fackligt aktiva och deras arbete.

Nominerade från Kommunal var i år Alejandro Caviedes, facklig-politiskt ansvarig i Umeå, och Organiseringsgruppen, Kommunal och dess projektledare Lisa Björk.