SVAR: Eftersom du anmält skadan till AFA Försäkring bör du ha fått någon form av skriftligt svar från en handläggare där. Det framgår inte om du varit sammanhängande sjukskriven efter olycksfallet, men jag förstår att du är sjukskriven nu. Då är det viktigt att du skickar in kopior på dina läkarintyg till AFA Försäkring, så de kan börja utreda din eventuella rätt till ersättning. Frågan är också om olycksfallet inträffade under arbetstid eller på väg till eller från arbetet, vilket kan ha betydelse. Det är bra att du gjort en anmälan till Försäkringskassan, men de kommer inte att ta ställning till skadan förrän du eventuellt har en nedsatt arbetsförmåga i ett år eller måste byta till arbete med lägre lön som följd på grund av skadan.

Det är viktigt att du tar kontakt med dina fackliga företräd-are för att få vidare hjälp i ditt ärende.