Nyheter

Lenita har svurit domareden

2013-10-28
Nu kan Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund också titulera sig domare i Arbetsdomstolen. I torsdags svor hon domareden.
— Det kändes högtidligt, säger hon.
Läs mer

Tidsbrist hinder för gott ledarskap

2013-10-28
Många chefer anser att de har för många underställda för att kunna utöva ett gott ledarskap, och många anställda anser att de inte har tid att komma med idéer som kan göra verksamheten bättre. Det är två slutsatser i en gemensam rapport från Kommunal och Vision om ledarskapets betydelse för en god äldreomsorg.
Läs mer

Hallå där: Anders Gudmundsson

2013-10-28
Hallå där forskare Anders Gudmundsson vid Lunds universitet, som har fått pengar från AFA Försäkring för att studera hur rengöringssprayer påverkar städares hälsa.
Läs mer

På jobbet

Räddaren i nöden bjöds på tårta

2013-10-28
— 99,9 gånger av 100 hittar han felet och får i gång apparaterna.
Det säger undersköterskan Zdenka Klemse som tillsammans med sina kollegor på sterilcentralen vid Kullbergska sjukhuset i Katrineholm har nominerat serviceteknikern Stefan Juhlin till en KA-tårta.
Läs mer

Kultur

Kärlek och klasskamp

2013-10-25
Boken ”Mig äger ingen” tog Sverige med storm när den kom för några år sedan. Nu kommer filmen som till stora delar är en stark klasskildring — men med kärleken mellan en far och en dotter i fokus.
Läs mer

”Flaggan kramar världen”

2013-10-25
Fritidsledaren och kommunalaren Memo Kesmez är konstnären bakom den över 200 kvadratmeter stora världskartan som nu täcker en tredjedel av skolgården på Kvarnbyskolan i Rinkeby norr om Stockholm.
Läs mer

Bokrecension

Hassan —
Samlat guld

2013-10-28
Av Mattias Pettersson (Semic)
Läs mer