Skådespelaren Serge Tanneur har en framgångsrik karriär bakom sig men har nu dragit sig tillbaka till ön Île de Ré. Plötsligt en dag kommer hans gamla skådiskollega Gauthier Valence och hälsar på och vill att de tillsammans ska sätta upp Molières pjäs Misantropen. Först vägrar Serge men efter en stunds lirkande går han till slut med på det och börjar repetera. Det är stillsamt och vackert och den regniga ön Île de Ré är en fin fond för de gamla teaterrävarna. Naturligtvis dyker en kvinna upp som sätter deras vänskap på prov. För att komplicera saker ytterligare så är både Serge och Gauthier envisa och missunnsamma.

Man kanske kan tycka att en film om två gubbar som repeterar en över 300 år gammal pjäs inte låter särskilt spännande – men där tar man fel. Fabrice Luchini och Lambert Wilson är lysande i huvudrollerna och det är en njutning att se dem leverera repliker ur Molières gamla mästerverk.