Nyheter

Nya a-kasseregler fungerar dåligt

2013-10-14
De nya a-kassereglerna, som kräver att arbetslösa lämnar in aktivitetsrapporter varje månad, har hittills fungerat dåligt. Nära 90 000 aktivitetsrapporter saknas och nu tvingas Arbetsförmedlingen förlänga inlämningstiden.
— Alla regler som försvårar är regler som man inte bör föra in, säger Helena Wågberg, föreståndare för Kommunals a-kassa.
Läs mer

Liv tycker

Hemläxa för Björklund och Baylan

2013-10-14
Det är med den likvärdiga skolan som med det mångkulturella samhället: Bra i princip — men inte i mitt klassrum eller på min skolgård tack. Så kan man tolka den rörelse som sker i Sverige i allt snabbare takt mot en sortering efter klass och etnicitet och även efter kunskaper i den svenska skolan. En skola som nu är ”mer eller mindre krossad i konkurrensens, valfrihetens och vinsternas namn”.
Läs mer

Reportage

Strid om löner och jobb i Europafacket

2013-10-11
Flera förbund i Europafacket vill ha en EU-lag om minimilöner. Nordiska fack säger nej. Men de är inte alltid överens om EU:s framtid. TCO vill att Sverige är med och betalar för nya jobb i Grekland och andra krisländer.
LO gillar inte den idén. Om ett par veckor ska Europafacket försöka enas om en krisplan för EU.
Läs mer

På jobbet

Niklas har alltid gillat att skruva

2013-10-11
Efter första dagen på sexårsverksamheten var Niklas Bexelius jättesur — de hade ju inte fått lära sig att meka med bilar. Nu är han 20 år och får ägna hela dagarna åt det han har älskat sedan barnsben — att skruva.
Läs mer

Liv & Hälsa

Nyttigt hela dagen!

2013-10-10
Här visar vi hur du enkelt kan få in antioxidanter, bra fetter och kostfiber i din vanliga mat. Menyn är inspirerad av forskningen vi skriver om på förra uppslaget.
Läs mer

Bokrecension

Blekingegatan 32

2013-10-14
Av Lena Einhorn (Norstedts)
Läs mer