– Vi har haft problem med dem länge, säger Hugo Klappenbach från Kommunals sektion Nordväst i Stockholms län.

Han berättar att det tidigare varit strul med utbetalningar av löner och hur företaget räknar timmar. Belesia har stora ekonomiska problem och företaget är under rekonstruktion. Trots det har Stockholm stad anlitat företaget för att städa i bland annat kommunala skolor, enligt ABC. Hugo Klappenbach beskriver situationen som ”en katastrof”. Karin Svan är regionalt fackligt ombud och kom i kontakt med Belesia för första gången i april i år. I början av sommaren hjälpte hon två medlemmar att få ut obetalda löner och hon känner till en person som ännu inte fått ut lön för januari månad.
   – De säger att de vill göra rätt för sig och de betalade löner för juni månad i juli till de två medlemmar som jag hjälpte, säger Karin Svan.    

Än så länge har inga fler medlemmar hört av sig till sektion Nordväst om löner som inte betalats ut.
   – Men jag vet inte hur det är för de städare som inte är medlemmar, säger Karin Svan.