Nyheter

Dubbelt skyddsstopp på demensboende i Örebro

2013-09-27
Dålig bemanning, för lite personal med rätt kompetens och inget förtroende för cheferna. Det har lett till stress och oro bland personalen på Engelströmska huset i Örebro. Därför lade skyddsombud från Kommunal och Vårdförbundet varsitt skyddsstopp i onsdags (25 september).
Läs mer

Hallå där:
Ulrika Landergren

2013-09-27
Hallå där Ulrika Landergren (FP), förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Kungsbacka, som lagt förslag om att fler kommunanställda ska erbjudas heltidstjänster.
Läs mer

Kolumnen

Annas märkliga ord

2013-09-27
Jag läste Göteborgsposten till morgonkaffet som jag brukade. Året var 1989 eller kanske -90. Det var en krönika som jag inte kunde lägga ifrån mig. Den var skriven av en kvinna som skulle bli ovanligt framgångsrik. En kvinna vars jobb var att bemöta motståndare på hög nivå. En verkligt stark kvinna.
Läs mer

Debatt

”Jag vill inte betala för aktieutdelning”

2013-09-27
Som skattebetalande undersköterska anser jag att det jag betalar i skatt från mina surt förvärvade slantar ska generera god kvalitet, bra bemanning, god arbetsmiljö och skäliga löner. Jag är inte intresserad av att betala för aktieutdelning, skriver Mirja Räihä i en replik i debatten om vinster i välfärden.
Läs mer

På jobbet

Så lyckades
de få nytt kök

2013-09-27
På möte efter möte i år efter år hade de anställda på Kvarnbergets äldreboende klagat på de dåliga köken.
Men med hjälp av facket, den nya chefen och anmälan till Arbetsmiljöverket förändrades allt.
Läs mer

Filmrecension

Belleville Baby

2013-09-27
Svensk dokumentär-fiction av och med Mia Engberg.
Läs mer