Nyheter

S: Inför validering för barnskötare

2013-09-11
Socialdemokraterna föreslår en satsning på förskollärare i sin budgetmotion. Bland annat vill man ge barnskötare möjlighet att via ett kortare förskoleprogram validera sig till förskollärare.
Läs mer

”Man blir så besviken”

2013-09-11
I går kom beslutet att Socialstyrelsens krav på ökad bemanning skjuts upp till år 2015.
— Man blir så besviken att det bara skjuts fram och skjuts fram. Det känns träligt, säger undersköterskan Elisabet Swills i Piteå.
Läs mer

Nej till femte jobbskatteavdrag

2013-09-11
Satsa inte på ett ytterligare jobbskatteavdrag. Det var huvudbudskapet till finansminister Anders Borg (M) från tre ekonomer vid ett LO-seminarium på onsdagen (den 11 september) inför nästa veckas budgetproposition.
Läs mer

Bärplockare
har slagit läger

2013-09-11
De thailändska bärplockarna som i går tog sig till Umeå för att deras lön ska ha uteblivit har slagit läger utanför Kommunals lokaler, rapporterar lokala medier. De hävdar att de har fått sparken och inte har någonstans att ta vägen.
Läs mer

Hallå där:
Camilla Lindh

2013-09-11
Hallå där Camilla Lindh, kock på Centrallasarettet i Växjö — ett av tre sjukhus som gått till final i tävlingen Sveriges bästa sjukhusmat.
Läs mer

Reportage

Bröder som slåss på blodigt allvar

2013-09-11
Kan våld vara njutbart? Ingen tvekan, menar kommunalarna Andreas och Daniel Karlsson. KA tog grepp på fulkulturen och träffade ett gäng tajta glitterbrallor med mycket hjärta.
— Jag har mina bästa vänner här, det är folk som tänker lite annorlunda, drömmare, säger Daniel Karlsson.
Läs mer

Trasiga knän och en skallröntgen

2013-09-11
”Man kan inte hålla på med wrestling och sedan komma och gnälla när knäna väl lägger av, eller man får åka på skallröntgen.” Se filmen om Andreas ”Ante Cimex” och Daniel ”Guldkalven” Karlsson, kommunalare som lever för wrestling.
Läs mer