TV-teamet har följt personal och boende i ett halvår. Enligt programmakarna skulle serien kunna vara inspelad var som helst i landet och ska vara allmängiltig. Förebild är den uppmärksammade Klass 9A.
    – Jag tror att det kan vara jättespännande och ett lyft för andra att se hur vi jobbar, vad vi gör bra och vad vi gör fel. Det har varit ett steg framåt på alla sätt och vis, säger Adrian Masslo som är gruppledare på Smedsberget.

För att göra äldreboendet till landets bästa anlitas två experter, Yngve Gustafsson, professor i åldrandets sjukdomar, och Jane Lindell Ljunggren, som driver demensboendet Hattstugan på Gotland.
  – Bäst var att vi såg vad vi kan göra. Vi såg hur man kan lösa problem och fick ett samarbete mellan chefen, mig och all personal, säger Adrian Masslo.
  Den stora skillnaden mot tidigare är att det är betydligt mer aktiviteter nu. Besöken på hembygdsområdet Gammplatsen är fler och det är mer individuella aktiviteter som tidningsläsning.
  – Vi är ute varje dag och kokar kaffe med de äldre. Det är mycket mer tid för de som bor här, säger Adrian Masslo.
  Han berättar om att de fått mer tid genom att göra en gemensam planering och prioritera annorlunda. Till exempel sitter inte två personer i personalen framför datorn längre.
  – Vi vill ge kvalitet till både personalen och de boende.
  Adrian Masslo säger att det nya sättet att arbeta har lett till att de äldre är mer i centrum och att de har lärt känna varandra. Samtidigt mår personalen bättre.

TV-inspelningen genomfördes när Lycksele kommun var i ekonomisk kris och socialtjänsten drog ner tolv tjänster. På Smedsberget innebar det att 80 procent försvann.
  – Vi klarar det för att vi jobbar tillsammans. TV-programmet visade vägen och vi har fortsatt. Det är inte trolleri det är jobb som man gör varje dag. Vi säger att vi kanske inte är det bästa äldreboendet, men det räcker att göra sitt bästa varje dag och det gör vi, säger Adrian Masslo.
  Tanken är att serien om äldrevården ska väcka debatt.  Adrian Masslo hoppas att politiker och de som inte känner till arbetet i äldreomsorgen ska förstå hur viktigt arbetet är.
  – Det är kvalitet som gäller, det handlar om människor, det är ingen fabrik.
  Imorgon, en vecka innan den riktiga premiären, ska Adrian Masslo och de andra i serien förhandstitta på programmen.
  – Jag är inte alls nervös. Vi är säkra på vad vi gör, vad vi gjorde och vad vi ska göra.