SVAR: Som jag förstår det går du fortfarande i skolan sam­tidigt som du spelar fotboll och tränar på elitnivå. I din ålder är kroppen lite lurig eftersom den ställer om sitt hormonsystem och därför kan vi ibland få en annan form under en period. Kinderna kan ändras, magen kan ändras.
Detta brukar justeras efter 20-årsåldern om du tränar regel­bundet och äter mat som passar för den träning du gör. Eftersom du tränar hårt behöver du mycket näring. Du ska ha tre mål om dagen och mellan­mål däremellan. Precis som du skriver har du förmodligen en högre muskelmassa. Det som kan ske när du promenerar varje morgon och senare tränar minst ett pass till under dagen är att kroppen aldrig får vila. Då håller den på energin och tror att den är i ”krig”.
  Jag föreslår att du under en period ”bara” kör fotbollsträningarna plus två styrkepass. Inte mer. Hitta minst en dag då du vilar helt och gör någon sorts avslappning under en timme i stället. Lägg dig ner och tänk att du uppnår någon av dina drömmar. Skapa en härlig film om det i ditt huvud! Detta kallas mental målbildsträning. Kroppen får en chans att läka, byggas upp och vila, vilket ökar på förbränningen och reglerar hormonbalansen.
/Beatrice Ahlperby