Motståndarna, Västerbotten, kunde utan tvekan ha fått en bättre uppladdning. Umeåflyget ställdes in och tjejerna fick sätta sig på en niotimmars bussresa till huvudstaden, där finalen spelades på konstgräset på Skytteholms idrottsplats i Solna.

Och det blev Sollentunafostrade Emma Jansson som kom att dominera matchen. Till vardags spelar hon seniorfotboll i Hammarby.
  – Det här året har jag inte gjort något mål än så det kändes jätteskönt att få prestera i en final och göra fyra mål.
  Emma berättar att regerande mästarna Västerbotten styrde spelet i första halvlek, men att stockholmarna pratade ihop sig inför andra.
  – Vi skulle vara närmare varandra och pressa tillsammans. Vi har nästan aldrig spelat så bra som vi gjorde i andra halvlek. Då rullade det på!
  Kommer du att minnas något av målen extra länge?
  – Ja, mitt första mål. Jag fick en passning, sedan sulade jag bollen mellan benen på tjejen och skruvade den i bortre hörnet.

Kommunalarbetaren har bevakat Cup Kommunal i flera år och har bland annat intervjuat finalhjältar som EM-spelaren Antonia Göransson och allsvenska spelare som Emma Lundh.
  – Det skulle vara jättekul att få vara med och spela nån landskamp, säger Emma Jansson som nämner Lotta Schelin och Kosovare Asllani som sina förebilder.
  Till slut vann Stockholm finalen med 6-2 mot Västerbotten.