Kommunals röda flaggor vajade i vinden och såväl förare som intresserad allmänhet stannade till för att ställa frågor till Kommunals ordförande. Också LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson var där.
Han säger att hela LO-kollektivets stöd för Kommunals medlemmar är stort.
  – Jag är här för att visa att vi stöder Kommunals konflikt. Det är ett mycket mycket starkt stöd.

Thorwaldsson är också direkt kritisk mot Bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson:
  – Det är jäkligt märkligt att varje gång Jeppsson är förhandlare för arbetsgivaren så blir det konflikt. Arbetsgivarsidan får fundera över om det verkligen är det här förhandlingsklimatet de vill ha. Det verkar som om det är en väldigt ideologiskt driven arbetsgivare här.
  Peter Jeppsson bemöter kritiken så här:
  – Det är intressant att man sänker sig till den nivån tycker jag. Att LO:s ordförande börjar ägna sig åt personangrepp och påhopp på det sättet. Det är ett riktigt lågvattenmärke. Det är min kommentar.

Kommunal har flera yrkanden i konflikten och trycket är nu hårt från medlemmarna att avtalet rymmer så mycket som möjligt.
  – Så är det alltid, säger Annelie Nordström. Det är alltid en fackförenings dilemma. Förhandlingar är förhandlingar och det går ut på att man tar och ger. Men det finns givetvis gränser för vad Kommunal kan ge och det finns gränser för vad arbetsgivaren kan ge och inom det måste man hitta lösningar. Så man får nästan aldrig igenom alla sina krav.
  Vilket är det allra viktigaste?
  – Det allra viktigaste är pengarna tillsammans med villkoren om bättre arbetstider och att få ordning på övergångarna mellan entreprenörer så att personalen ska med.
  Alla vi talat med nämner övergångarna. Hur stor är chansen att få igenom det säger du?
  – Jag vill nog mena att chanserna är ganska goda. Det är så jag känner det.
  Hur länge kan Kommunal strejka?
  – Länge.
  Strejkkassan rymmer 2,4 miljarder, hur länge räcker det?
  – Det räcker länge. Tillräckligt länge.
  Ni lade ett tredje varsel i går, finns det redan nu planer på en fjärde våg?
  – Det överväger vi nog när den andra går igång (måndagen 24 juni, reds anm).
  Finns det planer på att be om sympatiåtgärder från andra fack?
  – Ja, det finns det.
  Kan du säga nånting om de planerna?
  – Det vet vi inte ännu. Vi har redan sympatiinsatser i form av uttalanden, sen kommer vi att överväga när det behövs. Vi sparar givetvis på krutet så att vi har lite grand kvar.
  Vad säger du om att tredje man nu drabbas hårt av Kommunals strejk?
  – Tredje man drabbas alltid hårt när Kommunal strejkar. Jag hoppas att allmänheten ser att de gör en insats för mänskligare arbetsvillkor genom att exempelvis gå, cykla eller åka tunnelbana.