Nyheter

Trafikarna beredda på strejk

2013-06-12
— Allt var förberett.
Sektionsordföranden och bussföraren Reine Lundberg står med strejkvaktslistorna i handen. Men mindre än två dagar innan konflikten skulle bryta ut har varslet skjutits upp.
Läs mer

Hallå där:
Anja Westberg

2013-06-12
Hallå där Anja Westberg, Kommunals ombudsman, en av initiativtagarna till en konferens om barnarbete, som hålls i riksdagen i morgon, den 13 juni. Varför är den här konferensen viktig?
Läs mer

Arbetsmiljöverket kräver åtgärder från Nobina

2013-06-12
Efter inspektion vid bussföretaget Nobina i Umeå kräver Arbetsmiljöverket att företaget gör en risk- och konsekvensanalys av förarnas körtider och scheman.
— Det känns jättebra. Jag förutsätter att det kommer bli bättre. Det måste det bara bli, säger Kommunals huvudskyddsombud, Camilla Ingman.
Läs mer

Kommunal stämmer Bergkvara buss

2013-06-12
Kommunal stämmer Bergkvarabuss inför arbetsdomstolen. Förbundet kräver utebliven lön och skadestånd på sammanlagt över 700 000 kronor.
Läs mer

Hallå där:
Morteza Sadeghi

2013-06-12
Morteza Sadeghi, boendestödjare i Borås och engagerad i kampen för ett demokratiskt Iran. På fredag 14 juni hålls den första valomgången av presidentvalet i Iran. Är det ett demokratiskt val?
Läs mer

Debatt

Dela på arbetstiden — inte på stressen

2013-06-12
30-timmars arbetsvecka är lika med minskad arbetslöshet. Minskad arbetstid skulle ge oss friskare personal, färre sjukskrivningar och fler arbetstillfällen, skriver fyra medlemmar från Kommunal, Transport och Hotell- och restaurang.
Läs mer

Film

Förtroligheten

2013-06-12
Drama i regi av William Olsson med bland andra Alba August och Helena af Sandeberg.
Läs mer