Normalarbetstid i Sverige är 160 timmar i månaden, men på Humana i Malmö har flera personliga assistenter jobbat närmare 400 timmar i månaden. Exakt hur många personer det gäller är oklart, men Humana assistans regionschef Patrik Thulin säger till Sydsvenskan att han tror att det rör sig om en handfull.
  – Jag vet inte hur det har blivit så här. Vi håller på och utreder detta just nu, säger Patrik Thulin till tidningen. 

Det var Försäkringskassan som upptäckte de långa arbetsdagarna och slog larm. Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion i början av maj som också Kommunal närvarade på. Kommunal skrev efter inspektionen att arbetstiderna bröt mot veckovilan och att det finns risk för ohälsa om man arbetar så mycket.
  Även Arbetsmiljöverket konstaterar att den mer än dubbla arbetstiden kan orsaka ohälsa och har ställt krav på Humana assistans att förbättra sina kontrollverktyg.
  – Jag kan inte påminna mig att jag stött på något liknande tidigare, säger Rose-Marie Larsson, inspektör på Arbetsmiljöverket, till Sydsvenskan.