Det var vid 01.30 natten mellan fredag och lördag som larmet kom in om brinnande bilar, skriver Bohusläningen. Bilarna stod parkerade utanför hemtjänstens lokaler och enligt Kommunals sektionsordförande Anneli Strand var det personalen som ringde räddningstjänsten. Två bilar ska ha brunnit upp och ytterligare tre blev vandaliserade så att de inte gick att använda. När polisen kom till platsen utsattes de för stenkastning.
  – Den berörda personalen mår givetvis dåligt och tycker att det är förjävligt, det drabbar ju en massa oskyldiga människor om det inte går att ta sig till vårdtagarna, säger Anneli Strand, sektionsordförande för Kommunal i Lysekil.

Hon kommer fråga kommunledningen hur de har tänkt hantera händelsen och ska prata med personalchefen om hur personalgruppen kommer tas om hand.
  – Det måste bli en diskusson med den utsatta personalen – behöver de någon hjälp och vilken hjälp tycker de i så fall att de behöver och så får vi ta det därifrån i så fall, säger Anneli Strand.
  Ingen brukare drabbades, enligt Camilla Lewinson som är vikarierande enhetschef på Lysekils kommun. De som fanns i lokalen när skadegörelsen inträffade hade redan slutat passet och nattpatrullen var ute med sina bilar. Kommunen fixade fram extra bilar redan till nästa dag.
  – Det som är på gång nu är att vi stärker upp med ytterligare bilar och för samtal med berörd personal, säger Camilla Lewinson.

Kommunalrådet Mats Karlsson (M), säger att hans uppfattning är att säkerheten för personalen är bra. Under måndagen har kommunledningen och de olika förvaltningarna haft möte och konstaterat att beredskapen fungerade väl. Man kommer också träffa polisledningen och räddningstjänsten och diskutera situationen. Personalen ska erbjudas stöd om de önskar.
  – Jag hoppas att de verkligen får det stödet för de befann sig i en utsatt situation och de behöver allt stöd de kan få, säger Mats Karlsson.