Man skulle kunna invända mot det här seriealbumet att det är alltför huvudstadscentrerat och inte säger så mycket om livet och verkligheten utanför Stockholms tullar.
  Men i en tid när trender sprider sig som löpeld tack vare internets alla kanaler och hipphetssignaler som Cheap Monday-jeans och Converse-skor tutas ut snabbare än man hinner säga ”surdegshotell”, är Stockholmsnatt helt enkelt lite av en riksangelägenhet.
  Framför allt är det avväpnande roligt. Vår ängsliga längtan efter att vara coola, att inte missa tåget, återkommet i boken. Eller som det heter på ett ställe: ”Varför ha en egen stil, när 14.665 personer gillar detta?”

Det som är befriande med Pelle Forsheds och Stefan Thungrens serie är att det samtidigt finns en politisk solidarisk botten. Här gisslas därför inte bara trendhetsare utan också näthatare och Moderaternas förra partisekreterare Sofia Arkelsten. Till och med den arabiska våren finns med, och hur vi lockades att följa den som vore den en actionfilm. Det här överraskar kanske inte dem som läst Pelle Forsheds tidigare serienovellalbum ”De anhöriga”, där Forshed berättade om vardagen i hemtjänsten.
  Självironin är Stockholmsnatts största kännetecken och därför är det kanske just de 30-plussare i södra Stockholm, som står i centrum här, som har störst behållning. Men för alla som vill skratta åt vår samtid är det här albumet faktiskt oundgängligt.