Maggan:

Motionen känns för mej mycket bra för både kroppen och själen. Efter dessa sex veckor känner jag att passen på F&S bara blir lättare för varje vecka som går. Det blir man motiverad och peppad av.
  Jag tycker att man kan vara i vilket tillstånd som helst för att känna glädje i rörelse, men självklart är det både lättare och roligare om man är pigg och utvilad.
  Jag är mycket medveten om min teknik och jag gör rätt rörelser, så att jag inte skadar mej.
 
Kerstin:

Följt träningspass + ett gympass + gått lite extra och längre. Motionen börjar nu bli en naturlig del i min vardag och ingen extra ”grej”. Att röra sig har alltid varit lustfyllt för mig, trots att det på senare år inte blivit så mycket. All motion är dock inte rolig men jag är förvånad över att jag joggat (intervall) flera gånger och att det går lättare (lättare fötter och lättare andning) än första gången. Väntar nu på att även motionscykeln ska bli roligare.
  Kosten är mycket enklare och gott för mig. På det hela känns det bra.
 
Eva:

Mina tankar om motion: Härligt, alltid tyckt, bara inte orkat de senaste åren i rätt mängd på rätt sätt, ökade kilon har gjort det onödigt jobbigt. Är snart tillbaka till min kropp före tvillingarna, dessutom bättre musklad och med bättre kondis än då. Orkar/kan nu lätt springa milen utan att få ont i vare sig ben, leder eller höfter!
  Tack Bea för tips om lågintensiv träning! Har aldrig sprungit så långsamt som jag gjorde första veckorna! Tror att min ökade bålstabilitet också gjort att jag orkar hålla kroppen. Tänker mycket på hur jag springer kroppshållning, fotisättning, benlyft, armarna/axlarnas rörelser. Tänker på andningen hela tiden, för lite träningsvärk emellanåt, speciellt i ben, axlar och bröst efter gymträning. Får inte ont någonstans efter löpning. Blir otroligt pigg efter träning, saknar att göra något på vilodagarna.
 
Carina:

Hur jag upplever mina ny motionsvanor: Jag tycker att det är roligt att gå iväg och träna, blir lite förgrymmad på mig själv att jag inte tagit tag i det här tidigare. Men som dom säger: bättre sent än aldrig! Innan jag fick barn var jag mera aktiv men så kom tre barn inom loppet av två år! Oops … Orken och tiden försvann, sedan har man försökt komma igång men det har inte blivit under organiserade former, gått på F&S, varit ute och sprungit men med ibland lite för långa uppehåll (hälsporre, benhinnor). En stooor spark i baken var det jag behövde … Tack för det! Nu har man i sex veckor kommit iväg regelbundet till gymmet 3-4 gånger /vecka. Man vill ju få in det som en livsstil, att det tillhör ens vardag. Men jag tycker att det i det stora hela fungerar bra, finns ju vissa dagar som man skulle hellre ligga kvar i sängen när klockan ringer, men sen när man står där på gymet är det bara bra!
  Eftersom jag har haft problem med diverse benhinnor, muskelinflamationer, hälsporrar och ledvärk (obs det är pensionärsvarning på mig ;D),  så har jag känt efter hur mycket det går att köra, så man inte kör på och sedan är det stopp. Jag hoppas att det ger resultat, bygger muskler, få bättre kondis på dessa 12 veckor, även om det ibland inte känns som att det händer ett smack!!
  Å de nya kostvanorna fungerar bra!

Bea kommenterar:

Hej Tjejer!
  Halva tiden har nu gått! Wow 🙂 Vilka framsteg ni gör. Både medvetet och framförallt vad som händer omedvetet vet vi ju inget om 😉 Det är ju nämligen så att nu när ni ändrar era vanor och har en säker och stabil intention med det och också tror på er själva så blir det förändringar ända ner på cellnivå. För att det ska ske behövs inte många dagars förändring. Och som ni nu gör håller igång i 12 veckor och successivt ändrar så att ni hela tiden behärskar varje steg leder till ännu större tro på att det går att förändra tänker jag. Det är viktigt med de små stegen och de små stegen är de steg som gör det stora klivet möjligt … Ni har säker hört den om att floden består av vattendroppar! Så små små justeringar och uppmärksamma att kroppen och viljan/lust/engagemang finns kvar och lite på att era vilodagar bygger upp!
  Resultaten kommer, var så säkra 🙂
  Hoppas ni hade en fin påskhelg och kunde njuta av lite extra ledigt! Ägna tanken åt andra saker än kroppen, knoppen och jobbet. Det är också viktigt att hitta andra saker som går att fokusera på och som ger återhämtning.

Varmaste kramen till er alla!

Bea