Lehane tar oss tillbaka till förbudstidens Boston på 30-talet. Den illegala spritmarknaden blomstrar och Joe Coughlin, son till stadens polisöversteintendent, lockas in i en värld full av rikedom och möjligheter. Om man spelar sina kort väl vill säga. Efter en fängelsevistelse får han chansen att basa över spritlangningen i Tampa i Florida och gör det så bra att han snart hamnar i onåd hos maffiabossarna i New York och Chicago. 
  Ett maktspel tar vid där minsta lilla felsteg kan leda till att Joe hamnar på botten av Mexikanska golfen med benen fastgjutna i en cementbalja.

Lehane är en spänningsberättare av klass och oväntade vändningar är något av hans signum. Precis när man tror att man klurat ut hur allt hänger ihop ställer han allt på ända.
  Miljöerna är fantastiskt beskrivna och man känner verkligen den unkna lukten av cigaretter i Bostons illegala spelhålor och den klibbiga värmen i Tampas romfabriker.
  Om det är något boken hela tiden återkommer till så är det våldets konsekvenser. Joe hatar det ibland slumpartade våldet och ifrågasätter ofta sina egna och hans kumpaners våldsverkningar. Oavsett vilka motiv man har för sina handlingar kommer det förflutna alltid ikapp, hur mycket man än försöker skydda sig själv och sina nära. Det får även Joe erfara.