Kerstin:

”Duktig vecka” Mat: måndag fisksoppa, tisdag-fredag kassler, broccoli, tomat, tsatsiki. På kvällarna sallad, avokado och räkor. Något enahanda men helt ok.
  Träning: 3 långpromenader ca 50 min, 1 bollpass + styrka 3, intervall på cykel, 1 gymbesök med crosstraining, insida lår, mage, tri- och biceps och bänkpress.
  Ny aktivitet blir jogging eller ”luffsning”. Nytt för mig. Ställt mig på vågen: upp 0,5 kg!
 
Maggan:

För mej har veckan varit bra. 2 st friskis pass, 1 st promenad cirka 1 timme. Och en kväll på Cirkus tillsammans med Jerry Williams – superbra. Maten har fungerat bra. Vägde mej i fredags och vikten var 79 kg. 
 
Eva:

Veckan: Positiv, träningsvärk för första gången sedan start, efter intervallträningen med Bea i söndags. Magen har lugnat ner sig, mindre nötter!! Känner mig stark, pigg och full av energi, speciellt på morgonen när jag vaknar. Aktivitet ikväll, återuppta träff med väninnorna efter 12 år! Ska bli så kul. Att pröva nya saker ger positiva och förväntansfulla vibbar. Speciellt nu då man upplever att man har mer energi att lägga på sådant.
 
Carina:

Veckan som varit har varit bättre än förra då jag hade hjärtklappning, så mycket att jag på lördag blev inlagd på sjukhus över natten. Fick tillbringa lördagsnatten med två damer i åldern 85+. Det i sig var en ny upplevelse ;D Har efter arbetsprov med EKG i måndags fått klartecken att köra igång med träningen då jag var helt frisk. Har varit på gymmet och sprungit 2 gånger, varav idag fredag knäckte milen. Så nu har jag sprungit en mil och det är stort för mig … Bara känslan att kunna springa så långt! Är väl dock ingen gepard 😉 Har haft problem med mitt lår men det fungerade bra. Yiippie! En ny aktivitet som jag har gjort den här veckan är att jag har legat i soffan och lyssnat på en lugn skiva med fin musik. Bara slappnat av och inte tänkt på någonting. Det kommer jag att göra igen. Matlagningen fungerar bra. Känner mig pigg …
  Vissa byxor som har suttit som korvskinn börjar nu få en annan passform 🙂 
 
Bea kommenterar:

Hej Tjejer!
  Ni har verkligen kommit en bra bit på väg och tack för sist!
  Några sammanfattande saker som jag vill att ni är observanta på.
  Kerstin: När du tränar lite mer än du brukar kan kroppen binda lite mer vatten i musklerna och vikten kan pendal på en vecka. Så väg dig inte och jämför veckorna. Vikt är alltid på lång sikt eftersom kroppens balans såsom hormonbalansen spelar stor roll. Om det skulle fortsätta uppåt ska vi så klart se vad det är. Fast undvik vågen tills vi är klara. Se också till att hitta lugna viloaktiviteter som ger harmoni och ro.
  Maggan: Härligt med Jerry show, lite avundsjuk på det faktiskt. Undvik att väga dig du också. Det är på lång sikt ni ska hitta balans och just nu håller kroppen på att ställa om. Hoppas det gått bra med mindre nötter!
  Eva: Härligt med lite träningsvärk. Hade själv känningar i ben och ljumske viket kan påminna om att bålstabiliteten behöver balanseras upp så att inte ljumskarna får slita ont. Härligt att du har energi över och får till socialt liv. Det låter gott för själen.
  Carina: Glad att se dig sist då jag blev lite orolig för dig. Fortsätt med de långsamma rörelserna och stunderna med musik. Viktigt i den fasen du är i tänker jag så att det kan bli en balans mellan aktivitet och vila för din del. Gott att arbets-EKG visade bra resultat och när du ger dig ut och joggar gör det när du har återhämtat dig varje gång så att du inte ska ”ta ikapp” nu. Utan jag tänker att du ska vara utvilad och ”sugen” när du tränar varje pass för att ge kroppen bästa förutsättningarna.

”Tänk stort, gå långsamt så går det fort” 
– T. Fleiner

Massor av kramar till er!

Bea

Fotnot: Fyra bönor skrev ingen rapport vecka 3, i stället kan du läsa om deras framsteg så långt här.