Elisabeth Caesar är områdeschef för städenheten i Piteå som vunnit utmärkelsen. Hon är glad över vinsten men är också medveten om de problem som finns på arbetsplatsen.
  – Det är paradoxalt att det gick så himla bra i utvärderingen. Vi har haft problem med arbetsmiljön i många år och försökt lösa det på olika sätt: företagshälsovård, facket, konsulter. Till slut såg jag ingen annan lösning än att omplacera medarbetarna.

Efter beskedet om omplacering i augusti uppfattade några av städarna att de fick ett löfte om att komma tillbaka till den gamla arbetsplatsen efter fyra månader. Det har ännu inte skett.
  En städare som vill vara anonym säger till Piteå-Tidningen:
  – Det som hänt är inte okej. Vi har blivit illa behandlade och vet inte varför. Lögner, kränkningar och munkavle har förekommit under den här tiden. Vi vill ha upprättelse och gärna en offentlig ursäkt. 
  Samtidigt finns det flera på arbetsplatsen som inte alls håller med om bilden som målats upp i lokaltidningen.
  – Vi är många som trivs väldigt bra på vårt jobb som har tagit illa vid oss av vad som har sagts de senaste dagarna, vi vill fokusera på det som är positivt, säger en av städarna som KA pratat med.

Britt-Marie Höglund har skött ärendet centralt på Kommunal. Hon bekräftar att Kommunal lagt ned ärendet med medlemmarnas krav på skadestånd och krav på att få komma tillbaka till sin gamla arbetsplats.
  – Det enda jag har prövat är om det är korrekt att medlemmarna blivit omplacerade. I och med att de inte fått andra arbetsuppgifter och inte fått någon lönesänkning så faller det inom arbetsgivarens rätt att göra en stadigvarande omplacering.
  Hon betonar att de arbetsmiljöproblem som kan uppstå i och med beslutet är något som arbetsgivaren och facket lokalt måste jobba vidare med.

Områdeschefen Elisabeth Caesar har förståelse för att en del av medarbetarna känner sig besvikna:
  – Det är klart att det aldrig är roligt att tvingas bort från en arbetsplats där man anser att man mår bra. De personerna måste vi fortsätta jobba med och ge det stöd och hjälp de behöver. Vårt mål är att så många som möjligt ska må så bra som möjligt på arbetsplatsen, säger Elisabeth Caesar.

Great Place to work

Great Place To Work utser de bästa arbetsplatserna över hela världen, baserat på uppgifter som medarbetarna själva fyller i. I kategorin medelstora organisationer kom Piteå städ på sjunde plats. De vann också specialpriset bästa offentliga arbetsplats.