Vi har sedan några år märkt att vi ständigt sakta men säkert går upp i vikt. För stillasittande arbete och dålig ordning på maten … Vi tog lite vad som fanns tillgängligt utan närmare eftertanke. Då vi kom hem blev det soffan efter disk och tvätt och dyligt. Våra magar har vi ömsom skojat om, ömsom har vi provat diverse dieter och träningar men snabbt fallit tillbaka i gamla vanor igen.

Carina önskade sig en personlig tränare i present av sin familj. Så en dag läste hon om en tävling där man kunde vinna en sådan i Kommunalarbetaren. Hon visade oss och frågade om vi ville vara med. Självklart det var inget att fundera på. Dessutom, hur stor var chansen att vi skulle vinna?
  Vi fyllde i en ansökan och kallade oss för Fläsk-kvartetten. Namnet visades vara upptaget så vi fick byta till Fyra bönor. Vi fotade oss under glada skratt med mobiltelefonen. Och skickade iväg ansökan. Det hela föll i glömska.
  Till en kväll i början av februari, dagen hade varit ovanligt trist och kall och inget roligt var i antågande. Då ringde telefonen hos Carina, det var Barbro Rabenius från KA som ringde och talade om att vi i Fläsk-kvartetten hade VUNNIT. Vi kunde inte tro att det var sant!!! Överlyckliga, glada, förväntansfulla och fulla av frågor snurrade tankarna i huvudet. Efter kontakt med Barbro bestämdes ett datum för introduktion. Dagen D var 22 februari.

Dagen bestod av cykeltest, föreläsning, invägning, mätning, fotografering, intervju, klädprovning, lunch, spinning, avslappning samt ett besök på löplabbet där skor provades ut med förtjusning. Vi var trötta med lyckliga då dagen var slut. Nu skulle vi komma igång en gång för alla.