Wictor Magnusson Broder, brandman och vinnare av TV4:s Gladiatorerna.Wictor Magnusson Broder.
Foto: Måns Hellander

Hur ser du på din insats genom programmet och finalen specifikt?
  – Jag är stolt över min prestation genom hela programserien och det har gått bra överlag. Min styrka var att jag lyckades samla poäng i många grenar vilket gav mig ett försprång på 10 sekunder i hinderbanan. Så såg det ut i alla delfinalerna. I finalen var det frustrerande i början då jag inte lyckades få några poäng men i min favoritgren, Attackbollen, vände det.

Hur länge har du haft Gladiatorerna i fokus?
  – Egentligen inte förrän jag blev uttagen och då var det inte så mycket tid kvar till programmet skulle starta. När jag sökte in var mitt mål att komma vidare till testerna och väl där insåg jag att mina testresultat såg bra ut jämfört med de andra. Då tänkte jag att kommer jag med ska jag ta hem alltihop.

Vad ändrade du i din normala träning för att anpassa dig till Gladiatorerna?
  – Jag fick använda fantasin en del. Till exempel gick jag till en fotbollsplan och ritade upp Attackbollsplanen med fötterna sedan sprang jag så fort jag kunde mellan de olika punkterna i en intervallträning. Dessutom var jag vid en militärhinderbana och försökte genomföra så lika övningar som möjligt av de som är med i TV-programmet.

Vad har du att säga om gladiatorerna som ni möter?
  – De är som vilka som helst, trevliga och snälla vilket inte alltid syns i TV. Alla som är med i programmet är otroliga vinnarskallar. Väl ute på arenan är det full fight med mycket känslor, ingen vill förlora. Sedan har de olika gladiatorerna egna roller där vissa av utbrotten är för showens skull.

Vilket har varit det bästa respektive sämsta under programserien?
  – Det bästa var att jag lyckades prestera när det var tävling. Framförallt med tanke på all publik och stämningen under grenarna. Sedan träffade jag min nuvarande flickvän under programmet vilket också får ses som positivt. Hon heter Amanda Lahti och var en av utmanarna.
  – Det sämsta var nog att det tar otroligt mycket energi att ladda om inför varje gren och program. Det som händer runt omkring programmen tar mycket fokus är psykiskt påfrestande.

Vad ska du göra nu?
  – Jag håller på med klassikern och har avverkat vasaloppet sedan ska jag vara med på en annorlunda hinderbanetävling som heter Toughest och avgörs i Malmö. Det blir även Göteborgsvarvet i år igen där jag springer iförd hel brandmansdräkt inklusive tuber på ryggen.