Nyheter

Kommunal säger upp Hoforsmodell

2013-03-14
Kommunal i Hofors säger upp arbetstidsavtalet, den så kallade Hoforsmodellen. Och rätten till heltid försvinner därmed från och med i sommar.
Läs mer

Barnskötarnas andel minskar

2013-03-14
I takt med större barnkullar växer antalet barnskötarjobb i förskolan. Men andelen barnskötare minskar för varje år. I stället är allt fler och en allt större andel av dem som jobbar i förskolan, helt utan utbildning eller med annan utbildning. Det visar Skolverkets nya statistik.
Läs mer

Nya regler
i a-kassan

2013-03-14
Nya krav ställs på arbetslösa för att få a-kassa. Samtidigt görs sanktionssystemet om och i vissa fall mildras reglerna.
Läs mer

Mingelmässor en väg till vårdjobb

2013-03-14
Förra veckan hölls rekryteringsträffar runt om i Stockholms län för de som söker jobb inom vård och omsorg. Träffarna ska ge arbetssökande en chans att visa upp sig för framtida arbetsgivare.
Läs mer

Fler anställda
men mer jobb

2013-03-14
Många kommuner räknar med att behöva anställa fler inom demensvården 2014. Men i Lund tvekar politikern Lars Johansson (M) efter KA:s avslöjande i nr 4/13 om att Socialstyrelsen godkänt boenden trots att de inte ökat bemanningen.
Läs mer

Fler anställda på Särkivaaragården

2013-03-14
På Särkivaaragården i Övertorneå kommun har man redan smygstartat med att arbeta efter de nya föreskrifterna.
Läs mer

Debatt

Lyssna på
oss, politiker!

2013-03-14
Äldreomsorgen fungerar inte och politikerna har ingen aning om hur det ser ut i verkligheten. Vi vill förändra men det finns ingen som vill ta ansvar och lyssna, skriver Kristina Westerlund och Gunilla Pålsson, undersköterskor nattpatrullen i Göteborg.
Läs mer

Fler fackliga nyheter

20 fackliga tidningar på ett ställe – fackliganyheter.nu.